Hopp til innhold

Det barna spiser i barnehagen er viktig for barnas humør og helse. Barn spiser flere måltider hver dag i barnehagen og dere som jobbe der, er viktige når det gjelder barnas kosthold.

Helsedirektoratets #MerAv-kampanje har et positivt fokus på at vi bør spise mer grønt, grovt og blått. Målet er å øke vårt inntak av grønnsaker, frukt og bær, og grove kornprodukter og sjømat. Det er både sunt og bærekraftig.

Ved å servere #MerAv-produktene, hjelper dere barna til et godt og variert kosthold - og riktig påfyll i løpet av dagen.

Hvordan få til #MerAv i barnehagen

Planlegging er ofte nøkkelen for å få til et sunt og variert kosthold.Ta gjerne barna med på planleggingen, da er det kanskje lettere å få dem til å smake på maten.

Grove kornprodukter:

Bruk brødskalaen for å se hvor grovt brødet er. Baker dere selv så bruk grove kornsorter og bruk grove knekkebrød.

Her er oppskrift på gode og saftige grove rundstykker

Sjømat kan serveres både som pålegg og som varmmat.

Her er oppskriften på fiskepakker som er veldig populære hos barna.

Husk å servere grønnsaker til hvert måltid, også til den vanlige fruktpausen på ettermiddagen. Og husk at når du kutter opp grønnsakene og frukten, så spiser barna mer.

Se film ved å trykke på linken

Kutt opp - så spiser vi mer