Agurkslanger og banandelfiner fikk ben å gå på

Sammen med folkehelsekoordinator i Molde kommune Ingvil Grytli og de eldste barna i barnehagen, laget vi til en fargerik fest med frukt og grønt. Både barn og voksne var henrykte. Grønnsaker og frukt ble kuttet opp, smakt på og dandert i fantasifulle figurer. Agurkslanger og banandelfiner fikk ben å gå på.

Smoothie med grønnsaker populært

Alle fikk velge hva de ville ha i smoothiene og det var ikke lite. Appelsinjuice blandet med brokkoli, gulrot, banan, litt paprika og fyrste blåbær ble en stor suksess. - Vi kutter gulrot til dipp og til smoothie, fortalte Ida og Matine.

- Å putte grønnsaker i smoothiene er en smart vane. Det er grønnsaker vi spiser minst av, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun oppfordrer til å ha med barna i matlagingen. - Det er så gøy å konstatere at barna syns det er spennende med frukt og grønt, sier hun. Det er helt tydelig at barna i denne barnehagen er vant til å være på kjøkkenet og hjelpe til.

Spennende å definere smaker

Ingen var redd for å smake, og barna var flinke til å definere forskjellige smaker.  Alle var enige om at sitron er skikkelig surt, men like fullt ville alle smake og lage sitrongrimaser.

- Fennikel smaker som lakris, kunne Torben fortelle. - Å, denne lukter pizza, sa en liten kar om timian. - Bær er kjempegodt, kunne Birk og Kristian fortelle da de fylte fine muffinsformer med bær.

Blindtesten var også populært, forteller Toril Gulbrandsen.

På slutten av besøket kom spørsmålet fra Kristian: "Har DU lært noe av oss i dag da, Toril?". Svaret var ja. For det er ingen tvil om at jo mer involverte barna er, jo mer nysgjerrige blir de.

Gøy med besøk

- Vi har gledet oss til dette besøket, sier daglig leder i Mobarn Vågsetra barnehage, Siw B. Melsæter. Vi er veldig opptatte av hva som blir servert, og vi har hatt stor glede av å være en 5 om dagen-barnehage. Materiellet og kompetansehevingskurset har gitt ytterligere inspirasjon. - Alle trenger vi inspirasjon i hverdagen.