1. Fargerike frukt og grønnsaker, rød

MerAv i barnehagen

Helsedirektoratets #MerAv-kampanje har fokus på det vi bør spise mer av; grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og fisk.

2. Fire barnehender med frukt, bær og grønnsaker - 5 om dagen

#MerAv i barnehagen

Helsedirektoratets #MerAv-kampanje har et positivt fokus på at barn liker både grønnsaker, frukt og bær, og grove kornprodukter og sjømat.

3. Vinnerne av "Gulrot - fra jord til bord"

Nå har vi funnet frem til vinnerne av årets konkurranse "Gulrot - fra jord til bord". Det ble sendt ut gulrotfrø til over 800 barnehager over hele landet og det har blitt mange flott og mange rare gulrøtter.

4. Filmopptak i barnehagen

Var din barnehage med på å så gulrotfrø? Har dere gulrøtter som ikke er høstet? Vi ønsker å komme til en barnehage for å filme at barna drar opp gulrøtter.

5. Fra boken Førsteklasses - gulrøtter med gress

Gulrot fra jord til bord

I vår sendte vi ut gulrotfrø til over 800 barnehager over hele landet. Her er noe av resultatene.

6. Miljøbilde frukt og grønnsaker, regnbuens farger

Lek med smak

Når vi smaker at sitroner smaker surt, druer smaker søtt og grapefrukt smaker bittert, er det fordi vi smaker det med smaksløkene som sitter på tungen.

7. Dyrk egne gulrøtter i barnehagen

Bli med og dyrk egen gulrøtter i barnehagen. Vi sender frø til alle barnehager som vil være med. La barna glede seg over frøene som spirer og blir til kjempegode gulrøtter.

8. Fargerike frukt og grønnsaker, rød

Lek og læring trenger riktig næring

Barn trenger riktig påfyll i løpet av en lang dag i barnehagen. Et næringsrikt mellommåltid gir jevnt blodsukker og mer energi. En pause med oppkuttede grønnsaker og frukt gir barna det de trenger.