Hopp til innhold

Artikler

 1. Velkommen til 5 om dagen-barnehage

  Måltidene i barnehagen er viktig, - det barna spiser er viktig. Derfor er de som jobber i barnehagen viktige når det gjelder barnas kosthold. Noen barnehager har stort fokus på kostholdet i barnehagen, andre trenger litt hjelp på veien. Vi vil gjerne hjelpe dere. Det å bli en 5 om dagen-barnehage kan være første skritt på veien.

 2. Litt om smak

  De fleste er enige om at sitroner smaker surt, druer smaker søtt og grapefrukt smaker bittert. Men hva er det som gjør at vi kan smake disse forskjellige smakene? Det er smaksløkene som sitter på tungen som gjør denne jobben.

 3. Samlebilde supper

  Supper i barnehagen og på SFO

  Kutt - kok - mos. Så enkelt kan du lage en suppe. Kutt grønnsakene i biter, kok de møre og mos det til en suppe med en stavmikser.

 4. Bli kjent med Mons og Mona

  Mons og Mona er 5 om dagen - barnehage sine egne maskotter. Lek gir læring. Og gjennom figurene lærer barna om frukt, bær og grønnsaker, - om hvordan de ser ut og hvordan de smaker.

 5. Rapportene er viktige for oss

  Rapportene fra dere er vår dokumentasjon på at konseptet fungerer. Dere spiller en stor rolle når det gjelder å få barna til å spise 5 om dagen. Flere ganger i året trekker vi ut en rapport som vinner fruktfest til barnehagen.

 6. Fruktsalat

  Tips til fester og avslutninger

  Nå er det tid for avslutninger og sommerfester. Her er noen tips til fargerike bidrag. Dere kan også pynte festen med det mest fristende og vakre av alt; frukt og grønt.

 7. Barn kutter grønnsaker

  Når barn skal kutte grønnsaker

  Barn kan mye mer enn vi tror og er fantastiske hjelpere på kjøkkenet. Lær dem «kjøkkenreglene» og slipp dem til!

 8. Oliver med masse frukt og grønnsaker

  Epledagen i barnehagen

  Siste tirsdagen i september feirer vi Epledagen.