Hopp til innhold

Artikler

 1. Fire barnehender med frukt, bær og grønnsaker - 5 om dagen

  #MerAv i barnehagen

  Helsedirektoratets #MerAv-kampanje har et positivt fokus på at barn liker både grønnsaker, frukt og bær, og grove kornprodukter og sjømat.

 2. Bli kjent med Mons og Mona

  Mons og Mona er 5 om dagen - barnehage sine egne maskotter. Lek gir læring. Og gjennom figurene lærer barna om frukt, bær og grønnsaker, - om hvordan de ser ut og hvordan de smaker.

 3. Bursdag i barnehagen

  Hvordan feirer dere bursdager i barnehagen? I mange barnehager er en langpanne sjokoladekake det som vanligvis serveres når det er bursdagsfeiring i barnehagen. Se i bildene under så finner dere noen tips til alternativer.

 4. Dyrk egne gulrøtter i barnehagen

  Bli med og dyrk egen gulrøtter i barnehagen. Vi sender frø til alle barnehager som vil være med. La barna glede seg over frøene som spirer og blir til kjempegode gulrøtter.

 5. Oliver med masse frukt og grønnsaker

  Epledagen i barnehagen

  Siste tirsdagen i september feirer vi Epledagen.

 6. Fargerik fest i Rikeåsen barnehage

  Rikeåsen barnehage på Kolbotn vant frukt- og grøntfest. Alle 5 om dagen-barnehagene oppfordres til å legge inn en rapport om hvordan det går med frukt- og grøntsatsingen. Det har også Rikeåsen barnehage gjort, og de ble trukket ut som vinner av en fruktfest. Neste gang kan det bli deres tur, så husk å legge inn en rapport.

 7. Filmopptak i barnehagen

  Var din barnehage med på å så gulrotfrø? Har dere gulrøtter som ikke er høstet? Vi ønsker å komme til en barnehage for å filme at barna drar opp gulrøtter.

 8. Grønt premiebesøk i Mobarn Vågsetra barnehage

  I januar ble det trukket ut en barnehage blant de som har lagt inn rapport i Møre og Romsdal. Mobarn Vågsetra på Skåla utenfor Molde vant trekningen og fikk dermed et fargerikt besøk nylig.