1. Grønt premiebesøk i Mobarn Vågsetra barnehage

I januar ble det trukket ut en barnehage blant de som har lagt inn rapport i Møre og Romsdal. Mobarn Vågsetra på Skåla utenfor Molde vant trekningen og fikk dermed et fargerikt besøk nylig.

2. Ny bok: Mons og Mona smaker

Bok nr. 4 i serien om Mons og Mona handler om smak. Bestill gratis bøker til alle barna i barnehagen her. Lær om de forskjellige smakene sammen med Mons, Mona og Boffen.

3. Velkommen til 5 om dagen-barnehage

Måltidene i barnehagen er viktig, - det barna spiser er viktig. Derfor er de som jobber i barnehagen viktige når det gjelder barnas kosthold. Noen barnehager har stort fokus på kostholdet i barnehagen, andre trenger litt hjelp på veien. Vi vil gjerne hjelpe dere. Det å bli en 5 om dagen-barnehage kan være første skritt på veien.

4. Litt om smak

De fleste er enige om at sitroner smaker surt, druer smaker søtt og grapefrukt smaker bittert. Men hva er det som gjør at vi kan smake disse forskjellige smakene? Det er smaksløkene som sitter på tungen som gjør denne jobben.

5. Bursdag i barnehagen

Hvordan feirer dere bursdager i barnehagen? I mange barnehager er en langpanne sjokoladekake det som vanligvis serveres når det er bursdagsfeiring i barnehagen. Se i bildene under så finner dere noen tips til alternativer.

6. Fruktsalat

Tips til fester og avslutninger

Nå er det tid for avslutninger og sommerfester. Her er noen tips til fargerike bidrag. Dere kan også pynte festen med det mest fristende og vakre av alt; frukt og grønt.

7. Grønt premiebesøk i Ve barnehage, Øvre Årdal

Opplysningskontoret for frukt og grønt har vært på premiebesøk i Ve i Øvre Årdal. Denne barnehagen er en 5 om dagen-barnehage. Alle 5 om dagen-barnehager oppfordres til å legge inn en rapport om hvordan frukt- og grøntsatsingen går. Ve barnehage la inn rapport og ble deretter trukket ut som vinner i Sogn og Fjordane.

8. Bli kjent med Mons og Mona

Mons og Mona er 5 om dagen - barnehage sine egne maskotter. Lek gir læring. Og gjennom figurene lærer barna om frukt, bær og grønnsaker, - om hvordan de ser ut og hvordan de smaker.